Domaća kuhinja

U domaćoj kuhinji su sva jela sa naših podneblja. Najpopularniji i oni manje poznati recepti srpske kuhinje, hrvatske, makedonske ili crnogorske kuhinje, kao i kuhinje naših regiona.

Dodaj u favorite

Riblji paprikaš

Glavna jela | Paprikaš
 40 min
 4 osoba

Posni paprikaš sa šaranom je idealna slavska čorba sa kojom nećete pogrešiti. Šaran daje specifičan, aromatičan ukus čorbi a ljuta paprika bl


Dodaj u favorite

Jastučići od lisnatog testa sa mesom i povrćem

Hleb i peciva | Slana peciva
 30 min
 8 osoba

Za pripremu nadeva za jastučića najbolje je da sami usitnite meso umesto da koristite mleveno. Odlična kombinacija mesa, povrća i lisnatog testa p


Dodaj u favorite

Čizkejk od borovnica bez pečenja

Deserti | Čizkejk
 30 min
 8 osoba

Veoma ukusan čizkejk od borovnica za koji vam nije potrebno da pečete kore. Idealan kolač za letnje vreme i po pitanju osveženja ali i po pitanju


Dodaj u favorite

Domaći sladoled od čokolade bez jaja

Deserti | Sladoled
 0 min
 4 osoba

Ako zelite da sebi i svojima priuštite pravi domaći sladoled od čokolade bez raznih konzervanasa i emulgatora predstavljamo vam jednostavan recept.


Dodaj u favorite

Najbolje ćufte u paradajz sosu koje ćete ikada probati

Glavna jela | Ćufte
 60 min
 4 osoba

Ovo su zaista najbolje ćufte u paradajz sosu ikada. Vazdušaste i mekane u fenomenalno začinjenom sosu, napravljene od mešavine junetine i semenki.


Dodaj u favorite

Prolećni kroketi od tikvica

Glavna jela | Kroketi
 20 min
 6 osoba

Ukusne i vazdušaste prolećne tikvice su lako i brzo rešenje za svaki ručak. Dajte sebi slobodu i napravite ih po svom ukusu dodavanjem različitih


Dodaj u favorite

Sok od zove

Pića | Sok
 120 min
 4 osoba

Sok od zove je jedan sjajan napitak, toliko ukusan da su se i mnoge svetske kompanije odlučile za komercijalnu proizvodnju napitaka sa ukusom zove. A


Dodaj u favorite

Teleći pauflek sa zelenim biberom

Glavna jela | Dinstano meso
 180 min
 4 osoba

Ako ste se zapitali šta je uopšte pauflek, to je meso bez kostiju koje dolazi sa dela stomaka i zbog toga je još poznato i kao potrbušina. Zbog sv


Dodaj u favorite

Jaja punjena avokadom i dimljenom piletinom

Hladna predjela | Salate
 0 min
 3 osoba

Šta raditi sa gomilom kuvanih jaja od Uskrsa? Pa napravimo savršino predjelo - jaja punjena avokadom i piletinom.


Dodaj u favorite

Sarmice u listu od blitve

Glavna jela | Sarme
 20 min
 3 osoba

Ne bi rekao da nema razlike izmedju blitve i zelja i da su sarmice potpuno iste. I mi smo to mislili, ali kada smo probali sarmice sa blitvom demantov


Pridružite nam se

Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

Već imate nalog? Ulogujte se

Magazin

Avokado - Ukus hladne supe, a svi hoće da ga kupe

Ako je vaše nepce ikad iskusilo čari gvakamole i salse, onda se već uveliko susrelo sa avokadom. Ali, čim ste ovde, onda znači da vas muči zašto je poslednjih godina ime čuvene voćke svima na vrhu jezika, zašto je postao obavezan deo savremene ishrane i kakav je njegov ukus.

Karanfilić: Borac protiv bakterija i virusa

Intezivan i aromatičan miris karanfilića i ljutiti ukus koji prilikom žvakanja listova stvara ukus gorčine i peckanja je najbolji borac protiv virusa i bakterija u zimskoj sezoni. Iako je prva asocijacija na osušeni pupoljak biljke Eugenia cariophyllata Thunb začin za poslastice i kuvano vino, primenljiv je u medicini zbog antiseptičke moći. Odatle njegova groka i ljuta priroda prilikom zagržaja listova.

Dijeta brojanje kalorija nije najefikasnija, već je najopasnija

Svi se vade, pa i ti dragi čitaoče, da je novogodišnja i slavska trpeza kriva za višak kilograma, nadut stomak i lošu kondiciju. Dijete, poznatije kao 1.200 kalorija, možda su uspešne u brzom gubitku kilograma, ali na duže staze su jako opasne za imuni i kardiovaskularni sistem, kao i za vitalne organe.