Pretraga:

Piletina sa kozjim sirom, zelenim pestom i neutralnom pavlakom

Ovo jelo iziskuje malo više vremena, ali se zaista isplati. Mešavina ukusa i tekstura je fantastična - hrskavi pohovani omot, zapečena pavlaka sa sirom, bosiljak iz zelenog pesta...potpuna fantazija

Piletina sa kozjim sirom
Piletina sa kozjim sirom
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 2 osobe
priprema: 30 min
kuvanje: 20 min
sluzenje: odmah
  • pileće belo: 2 komada
  • prezle: 500 g
  • kozji sir: 4 listića
  • pesto sos: 2 kašika
  • neutralna pavlaka: 50 ml
  • jaja: 1 komada
  • Slični recepti

    Priprema

    srednji
    Pileće belo meso isecite po sredini, a onda ga razlozite tako da napravite široku šniclu, posolite i pobiberite. Krajeve šnicle blago istucite tučkom za meso. U sredinu stavite kozjeg sira, preklopite krajevima tako da dobijete jastučić četvrtastog oblika.
    Blago umutite belance (samo belance). Uvaljajte piletinu u belance a zatim u prezle i stavite na vrelom ulju po 2 minuta sa svake strane da uhvati koricu.
    Pohovanu piletinu zatim stavite u vatrostalnu ciniju, jednu pored druge, preko nje stavite listiće sira namazanih zelenim pestom i zalijte neutralnom pavlakom. Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite 15 minuta.
    Služite odmah.

    Prijatno
    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Piletina

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.