Pretraga:

Burgeri punjeni sirom i slaninom

Veoma jednostavni a mnogo ukusni burgeri. Mogo su bolji na roštilju, ali kada nismo baš u prilici da raspalimo ćumur dobro posluži i stari tiganj sa malo ulja.

Burgeri punjeni sirom i slaninom
Burgeri punjeni sirom i slaninom
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 2 osobe
priprema: 20 min
kuvanje: 15 min
sluzenje: odmah
  • slanina: 30 g
  • gauda: 50 g
  • juneće mleveno meso: 300 g
  • Priprema

    lak
    Slaninu iseckajte na sitne kockice, a sir na tanke listove.

    Meso stavite u posebnu posudu, posolite i pobiberite i stavite dve kriske belog tost hleba dobro natopljenog vodom. Mesite dok meso ne postane konzistentna masa. Koristite čisto juneće meso jer je ukus znatno bolji i nema toliko masnoće da gubi na masi prilikom pečenja. Napravite 4 pljeskavice debljine oko 5 milimetara.

    Pljeskavicu položite i na nju postavite sir i slaninu preko sira. Krajeve pljeskavice povij te na gore kao da pravite plitku posudu. Drugu pljeskavicu postavite preko i zavijte krajeve na dole. Krajeve lagano utisnite tako da se dobro zalepi za drugu pljeskavicu. U ovom procesu nemojte koristiti ulje da bi se dve pljeskavice dobro zalepile. Na kraju pljeskavicu namažite uljem.

    Pecite ih na slabo nauljenom tiganju na tihoj vatri po 5 do 7 minuta sa svake strane.

    Uživajte!
    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Roštilj

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.