Pretraga:

Tanki hleb sa spanaćem i feta sirom

Ovaj tanki hleb je nešto između hleba, pite i pice i zaista je mnogo ukusan. Možete ga služiti i uz jelo a može da bude i savršena večera uz jogurt.

Tanki hleb sa spanaćem. Prijatno!
Tanki hleb sa spanaćem. Prijatno!
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 2 osobe
priprema: 10 min
kuvanje: 7 min
sluzenje: odmah
  • beli luk: 2 čen
  • paradajz sok: 4 kašika
  • feta sir: 50 g
  • suvi kvasac: 2 pakovanje
  • spanać: 500 g
  • voda: 150 ml
  • brašno: 300 g
  • Slični recepti

    Pica hleb sa belim lukom

     15 min
     4 osoba

    Priprema

    lak

    Hteli smo da napravimo neku varijantu tankog libanskog hleba i onda smo došli na ideju; zašto to ne bi bio tanki punjeni hleb?

    Za nadev:

    Prvo na malo ulja stavite sitno iseckana dva čena belog luka i vrlo brzo dodate i iscepkan spanać. Ja ne volim da seckam spanać već ga onako iscepkam prstima na sitnije nepravilne komadiće. Kada spanać omekša sklonite sa vatre i dodajte feta sir. Mere za feta sir ne morate da se pridržavate već sami dodajte po ukusu. Varjačom izmrvite feta sir i pomešajte sa spanaćem. Ako vam nadev nije dovoljno slan dodajte i soli.

    Za kore:

    U dublju posudu stavite kvasac, prstohvat šećera i prstohvat brašna i prelijte sa 150ml mlake vode. Promešajte i ostavite da odstoji par minuta dok se kvasac ne rastvori. Kada kvasac blago nadođe dodajte po malo brašna i soli i mikserom (metlicama za testo) mešajte smešu. Tokom mešanja dodajte brašna dok masa ne dobije oblik. Obično treba oko 300 grama brašna ali u zavisnosti od tipa procenite i dodajte još ako je potrebno. Testo ne sme biti tvrdo već vazdušasto i mekano, skoro blago lepljivo za prste.

    Testo podelite na pola i razvucite dve tanke kore debljine oko 3 milimetra. Na donjoj kori nanesite nadev od spanaća koji ste ranije spremili. Prekrijte drugom korom i zavijte obod. Kada testo premestite u tepsiju na papiru za pečenje isecite testo sekačem za picu na 8 komada i viljuškom izbušite po sredini svakog. Testo premažite sokom od paradajza i stavite u dobro zagrejanoj rerni nekih 7 do 9 minuta.

    Uživajte u ovom fantastičnom tankom hlebu. Možete ga poslužiti i kao prilog uz neko jelo, a možete da njime zamenite i ceo obrok.

    Prijatno!


    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Hleb i peciva Hleb

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Hleb

    Pica hleb sa belim lukom

     15 min
     4 osoba

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.