Tanki hleb sa spanaćem i feta sirom
Ovaj tanki hleb je nešto između hleba, pite i pice i zaista je mnogo ukusan. Možete ga služiti i uz jelo a može da bude i savršena večera uz jogurt.
Potrebno je
Slični recepti
Domaći hleb
Pica hleb sa belim lukom
Priprema
Hteli smo da napravimo neku varijantu tankog libanskog hleba i onda smo došli na ideju; zašto to ne bi bio tanki punjeni hleb?
Za nadev:
Prvo na malo ulja stavite sitno iseckana dva čena belog luka i vrlo brzo dodate i iscepkan spanać. Ja ne volim da seckam spanać već ga onako iscepkam prstima na sitnije nepravilne komadiće. Kada spanać omekša sklonite sa vatre i dodajte feta sir. Mere za feta sir ne morate da se pridržavate već sami dodajte po ukusu. Varjačom izmrvite feta sir i pomešajte sa spanaćem. Ako vam nadev nije dovoljno slan dodajte i soli.
Za kore:
U dublju posudu stavite kvasac, prstohvat šećera i prstohvat brašna i prelijte sa 150ml mlake vode. Promešajte i ostavite da odstoji par minuta dok se kvasac ne rastvori. Kada kvasac blago nadođe dodajte po malo brašna i soli i mikserom (metlicama za testo) mešajte smešu. Tokom mešanja dodajte brašna dok masa ne dobije oblik. Obično treba oko 300 grama brašna ali u zavisnosti od tipa procenite i dodajte još ako je potrebno. Testo ne sme biti tvrdo već vazdušasto i mekano, skoro blago lepljivo za prste.
Testo podelite na pola i razvucite dve tanke kore debljine oko 3 milimetra. Na donjoj kori nanesite nadev od spanaća koji ste ranije spremili. Prekrijte drugom korom i zavijte obod. Kada testo premestite u tepsiju na papiru za pečenje isecite testo sekačem za picu na 8 komada i viljuškom izbušite po sredini svakog. Testo premažite sokom od paradajza i stavite u dobro zagrejanoj rerni nekih 7 do 9 minuta.
Uživajte u ovom fantastičnom tankom hlebu. Možete ga poslužiti i kao prilog uz neko jelo, a možete da njime zamenite i ceo obrok.
Prijatno!
Ocenite ovaj recept
Dodajte u omiljene
Podelite