Pretraga:

Izvrnuti kolač od ananasa i voćne mešavine za smoothie

Za ovaj vrlo jednostavan kolač možete koristiti i konzerviran ananas i smrznuto bobičasto voće, a ako vam je dostupno sveže još bolje.

Voćni kolač od ananasa, banana, jagoda, malina i kupina
Voćni kolač od ananasa, banana, jagoda, malina i kupina
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 8 osoba
priprema: 10 min
kuvanje: 40 min
sluzenje: 60 min
  • prašak za pecivo: 1 komada
  • ananas: 1 komada
  • frikom smoothie mešavina: 350 g
  • jaja: 4 komada
  • brašno: 6 kašika
  • šećer: 8 kašika
  • šećer: 350 g
  • Slični recepti

    Priprema

    lak
    Prvo oljuštite ananas, izvadite središnji tvrdi deo i iseckajte ga na krupnije komade debljine oko 1cm (vodite računa da kupite zreo ananas). Ako koristite anans iz konzerve uzmite onaj isečen na kolutove.

    U dublju šerpu stavite oko 300 grama šećera ili odokativno oko dva prsta debljine šećera, poređajte ananas i stavite u dobro zagrejanu rernu. Pecite dok se šećer ne karamelizuje. Ako koristite svež ananas nemojte dugo peći jer ananas može da se stvrdne i postane žilav, a ako koristite onaj iz konzerve dobro ga ocedite od vode da ne biste dobili sirup od ananasa.

    Za testo
    Umutite 4 jaja (prvo belanca čvrsto, a onda dodajte žumanca) dodajte 8 kašika šećera i nastavite da mutite dok ne razbijete šećer. Zatim dodajte 6 kašika brašna i jedan prašak za pecivo.

    Pripremljenu smešu sipajte preko ispečenog ananasa i vratite u rernu na 250 stepeni nekih 20 minuta.

    Kada je testo ispečeno, izvadite iz rerne stavite tanjir preko šerpe, držite čvrsto i prevrnite šerpu da kolač ispadne na tanjir.

    Šerpu vratite na šporet, ali ovog puta na ringlu. Sipajte 50 grama šećera i smrznutu mešavinu za smoothie. Smrznuta mešavina za smoothie sadrži: banane, jagode, kupine i maline. Mešajte nežno dok se sastojci i šećer ne istope i vodite računa da se ne ukuvaju previše i ne dobijete džem od voća. Zapravo vam je potrebno oko 5 do 7 minuta da voće bude spremno.

    Od aluminijumske folije napravite traku debljine više od visine ispečenog kolača koja će vam služiti kao kalup, ukoliko već nemate kalup veličine kolača. Stavite traku oko kolača i zatim preko ananasa naspite pripremljeno voće. Zajedno sa kalupom ostavite da se hladi.

    Nakon 2 sata u frižideru ćete uživati u fantastičnom ukusu pravog voćnog kolača :)

    Prijatno!
    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Deserti Voćne torte

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Voćne torte

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.