Moj meni

Moji favoriti
0
Moji recepti Pošalji recept Prijava / Registracija
Recepti Tortelini u kokosovom mleku sa kaprom

Tortelini u kokosovom mleku sa kaprom

U azijskoj kuhinji je kokosovo mleko čest sastojak slanih jela, naročito supa, dok se kod nas više upotrebljava u poslasticama. Probajte ovu pastu i videćete zašto ga u aziji obožavaju.

24. Feb. 2018
Torteline u kokosovom mleku
Torteline u kokosovom mleku
Pogledajte ostale fotografije
Obroka za 2 osobe
Priprema 5 min
Kuvanje 10 min
Služenje odmah
Potrebno je
Priprema
Težina pripreme: lak

U šerpi ili voku nalijte dosta vode. U vodu dodajte jednu kašičicu sudžuk paprike, jednu kašičicu kurkume i jednu kašiku vegete i sačekajte da voda provri.

Kada voda provri ubacite torteline i kuvajte oko 5 minuta. Nakon 5 minuta prospite višak vode tako da vam ostane oko čaša vode u posudi.

Vratite je na vatru, dodajte malo ulja, sitno seckani svet kapra i plod kapra i dve kašike kokosovog mleka i nastavite da dinstate.

Kada se masa blago zgusne, dodajte sir dobro promešajte i sklonite sa vatre.

Služite dok je još toplo!

Prijatno!

Torteline u kokosovom mleku
Torteline u kokosovom mleku
Torteline u kokosovom mleku
Torteline u kokosovom mleku
Sačekajte da voda sa začinima provri
Sačekajte da voda sa začinima provri
Stavite torteline u vodu da se kuvaju
Stavite torteline u vodu da se kuvaju
Prospite višak vode tako da vam ostane od prilike jedna šolja vode u posudi i dodajte ostale sastojke
Prospite višak vode tako da vam ostane od prilike jedna šolja vode u posudi i dodajte ostale sastojke
Torteline u kokosovom mleku
Torteline u kokosovom mleku
Kapar (cvet i plod)
Kapar (cvet i plod)
Rana tortelini
Rana tortelini
5
Kako biste ocenili?

Podelite sa prijateljima

Vaš komentar

SLEDEĆIPRETHODNI

Sveže

Glavna jela

Prolećni kroketi od tikvica

Ukusne i vazdušaste prolećne tikvice su lako i brzo rešenje za svaki ručak. Dajte sebi slobodu i napravite ih po svom ukusu dodavanjem različitih sastojaka. Mi ih pravimo ovak

Pića

Sok od zove

Sok od zove je jedan sjajan napitak, toliko ukusan da su se i mnoge svetske kompanije odlučile za komercijalnu proizvodnju napitaka sa ukusom zove. Ako planirate da pravite sok, p

Glavna jela

Teleći pauflek sa zelenim biberom

Ako ste se zapitali šta je uopšte pauflek, to je meso bez kostiju koje dolazi sa dela stomaka i zbog toga je još poznato i kao potrbušina. Zbog svoje strukture zahteva da se ma

Magazin

12 jednostavnih načina da savijete salvete

Jedan od najupečatljivijih elemenata na svakom stolu, pored svih dekoracija, jesu salvete. Naročito kada su postavljene na drugačiji, kreativniji način.

Upoznajte pravu umetnicu u poslastičarnici

Dinara Kasko je ukrajinska poslastičarka koja je mnogo više od toga. Ona je pravi umetnik kada su poslastice u pitanju i njeni kolači su raj za oči i dušu.

Kako napraviti guštera od lubenice

Lubenica ponekad može biti i prava inspiracija za nešto novo i kreativno kao što je, recimo, materijal za novu skulpturu i to jestivu.

Popularno

Krompir sa blitvom

Krompir sa blitvom je tradicionalni prilog uz ribu. Za vreme posta može da zameni i ceo obrok.

Brancin punjen aromatičnim biljem i limunom

Ukusan brancin punjen aromatičnim biljem i limunom je idealan za bogat i ukusan ručak. Zbog svog bogatog ukusa i masnoće gorčina limuna i mirisno bilje će vam pružiti potpuno druga

Brancin u blitvi

Ovako spremljen brancin će sačuvati sve prirodne sokove i ukuse. Koža će ostati meka i jestiva, a meso sočno.

Piletina punjena puterom

Ovo je najukusnije pileće belo meso koje ćete ikada jesti. Punjeno je puterom, mladim lukom, papričicom i peršunom. Mekoća koju mu daje puter je nezaboravna i superukusna.

Salata od pasulja

Posna salata od pasulja je savršeno hladno predjelo ali može da posluži i za užinu. Priprema je malo duža ali je zato pravo uživanje kada se ohladi na sobnoj temperaturi.

Teleće šnicle punjene kozjim sirom i kaprom

Ovo je izuzetno ukusno jelo, lagano i relativno lako za spremanje.