Pretraga:

Kiselo slatka piletina

Svi volimo kiselo slatku piletinu i svi je spremamo na svoj način, ali ovaj recept mi se učinio kao najbolji do sada.

Kiselo slatka piletina
Kiselo slatka piletina
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 2 osobe
priprema: 10 min
kuvanje: 20 min
sluzenje: odmah
  • paradajz sok: 100 ml
  • pileće belo: 1 komada
  • prezle: 4 kašika
  • đumbir: 2 g
  • mešavina povrća: 200 g
  • kečap: 1 kašika
  • soja sos: 1 kašika
  • jaja: 1 komada
  • brašno: 2 kašika
  • Slični recepti

    Priprema

    lak

    U dublju posudu pomešajte jaje, prezle, brašno, malo mleka i vode i soli, do gustine kao smesa za palačinke. 

    Piletinu isecite na trake i ubacite u pripremljenu smesu. Jednu po jednu trakicu ubacujte u vrelo ulje i pržite dok ne porumene.

    Za sos

    U vok stavite malo ulja i ubacite mešavinu povrća po želji pržite par minuta, a zatim dodajte narendani đumbir i paradajz sok. Kada se količina paradajz soka prepolovi dodajte kašiku kečapa i soja sosa.

    U pripremljen sos dodajte pohovanu piletinu i promešajte.

    Poslužite sa kuvanim rezancima ili pirinčem.

    Uživajte

    Pogledajte jos recepata iz:

    Kineska kuhinja Glavna jela Piletina

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.