Piletina u sosu od limuna

Limun nije sjajan samo u limunadi i kolačima, a piletina u sosu od limuna je pravi primer za to. Blago kiselkast ukus belog sosa sa aromom limuna pileće batake podiže na potpuno novi nivo.

Piletina u sosu od limuna
Piletina u sosu od limuna
Objavljen: 17. Mar. 2018

Potrebno je

za 2 osobe
priprema: 10 min
kuvanje: 30 min
sluzenje: odmah
  • limun: 1 komada
  • neutralna pavlaka: 100 ml
  • pileći karabatak: 500 g
  • ruzmarin: 1 kašika
  • crne masline: 4 komada
  • Slični recepti

    Priprema

    lak

    Ako nađete obeskošćene batake - sjajno... mnogo lakše se spremaju, a o konzumiranju i da ne pričamo ????

    Batake stavite u posudu sa poklopcem, posolite, stavite oko dve kašike ulja oko 300ml vode i grančicu ruzmarina. Ostavite na srednjoj vatri da se dinsta oko pola sata. 

    Kada sva voda ispari, dodajte crne masline, limun sečen na kolutove i još oko 200 ml vode. Ostavite još malo da se dinsta. Kada polovina vode ispari izvadite batake. 

    Ostaće pileća masnoća pomešana sa vodom određene konzistencije. Limun će pustiti dovoljno soka i neće se previše raskuvati. U tečnost dodajte pavlaku za kuvanje i blago promešajte. Kuvajte još malo tek da sos dobije na gustini. 

    Vratite batake i promešajte da bataci dobiju malo sosa.

    Možete služiti odmah.


    Prijatno i uživajte!

    Pogledajte jos recepata iz:

    Mediteranska kuhinja Glavna jela Piletina

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.