Tarana sa piletinom

Tarana je domaća testenina koja se uglavnom sprema na jugu Srbije. Može da se sprema samo kuvana sa sirom, sa mlekom ili u obliku đuveča sa piletinom i povrćem. Mi vam ovaj put predstavljamo đuveč verziju.

Pečena paprika
Pečena paprika
Objavljen: 29. Aug. 2018

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 20 min
kuvanje: 30 min
sluzenje: odmah
  • beli luk: 2 čen
  • pileći batak: 4 komada
  • crni luk: 1 komada
  • celer: 1 kašika
  • tarana: 200 g
  • paprika: 1 komada
  • paradajz: 1 komada
  • Slični recepti

    Priprema

    lak

    Crni i beli luk iseckajte na tanka rebarca i stavite da se dinsta.

    Ispecite papriku, a zatim je iseckajte na sitne komadiće. Dodajte je u luk i nastavite da pržite na tihoj vatri. 

    Dodajte paradajz i pržite dok ne ispari najveći deo tečnosti. 

    Dodajte oko litar vode u kojoj ste kuvali batake. Dodajte testeninu, promešajte i sačekajte da testenina blago omekša.

    Preručite u dublju tepsiju i stavite peletinu preko. Dodajte još vode ako je potrebno tsko da testenina bude skroz potopljena.

    Stavite u rernu na 250 stepeni i pecite dok ne ispari sva tečnost.

    Uživajte!

    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Paste

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.