Salata od kozica i pirinčanih rezanaca
Ova salata je savršena i za zimske i za letnje uslove. Posna je tako da je možete poslužiti i u vreme posta, a s obzirom na to da je veoma atraktivna čak je savršeno rešenje i za posni slavski sto. Spoj kozica, krastavca, susama i hladnih pirinčanih rezanaca je neverovatan i osvežavajući.

Potrebno je
Slični recepti
Salata od zelene boranije, soje i špargle
Salata od leblebije i grčkog jogurta
Tuna salata
Priprema
Pripremite sastojke za salatu:
- Ako ste uzeli zamrznute kozice samo ih odmrznite i stavite na roštilj tiganj ili toster da se peku dok ne dobiju lepu rumenu boju. Nakon pečenja ostavite da se ohlade.
- Krastavac isecite na četvrtinu po dužini i odstranite semenke. Deo sa semenkama može biti gorak a i sadrži dosta vode pa može da razvodnji salatu. Krastavac zatim isecite na tanke režnjeve debljine 2 milimetra.
- Pirinčane rezance skuvajte par minuta u ključaloj vodi (kao što to piše na pakovanju) isperite ih hladnom vodom i ostavite ih u hladnoj vodi da se ne slepe.
- U suvi dobro zagrejani tiganj stavite susam i pecite ga dok ne porumeni.
Pošto ste sve pripremili, uzmite duboku činiju. Ocedite rezance od vode, ubacite kozice, krastavac, susam, kašiku peršuna. Prelijte čoljicom ulja i sokom od jednog isceđenog limuna. Posolite po ukusu i dobro promešajte.
Služite hladno i uživajte u svakom zalogaju!
Prijatno!
Ocenite ovaj recept
Dodajte u omiljene
Podelite