Salata od hobotnice i crnih maslina sa crvenim lukom

Ne samo po boji, već hobotnica i crne masline se odlično slažu i po ukusu. Na to dodate i crveni luk i malo soka od limuna i dobili ste savršenu salatu ili za neke i ceo obrok.

Salata od hobotnice i crnih maslina
Salata od hobotnice i crnih maslina
Objavljen: 17. Dec. 2018

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 10 min
kuvanje: 0 min
sluzenje: odmah
  • peršun: 1 kašika
  • limun: 1 komada
  • crveni luk: 1 komada
  • crne masline: 4 kašika
  • hobotnica: 400 g
  • Slični recepti

    Priprema

    lak

    Ukoliko ste uzeli svežu hobotnicu isecite je na komade od oko 2cm debljine i obarite, a onda i blago izroštiljajte na tiganju. A onda potopite u malo više ulja da odstoji.

    Ja bih vam svakako preporučio da koristite konzerviranu hobotnicu. Prvi što nema preteranog posla, a drugo što je uglavnom mekša i ukusnija nego kad je spremate svežu ????

    Luk isecite na veoma tanka rebarca i u posudi u kojoj ćete praviti salatu zajedno sa jednom kašikom ulja ga blago izgnječite. U to dodajte hobotnicu, 4 kašike crnih maslina iseckanih na kolutiće (možete kupiti već pripremljene u tom obliku), dodajte kašiku sitno seckanog peršuna i sok od jednog cedjenog limuna. Posolite, dodajte malo ulja i dobro promešajte.


    Uživajte u divnom ukusu!


    Prijatno!


    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Salate i salatni prelivi

    Mediteranska kuhinja

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.