Posne paprike punjene pistaćima kikirikijem i golicom

Posne paprike sa pistaćima, kikirikijem i golicom su toliko savršenog ukusa da u momentima nećete moći da napravite razliku da li se radi o nekom specifično začinjenom mesu ili semenkama.

Posne paprike
Posne paprike
Objavljen: 14. Mar. 2019

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 20 min
kuvanje: 60 min
sluzenje: odmah
  • peršun: 1 prstohvat
  • paradajz sok: 1 šolja
  • crveni luk: 1 glavica
  • šampinjoni: 5 komada
  • pirinač: 1 šoljica
  • suva crvena paprika: 6 komada
  • golica: 20 g
  • kikiriki: 50 g
  • pistaći: 50 g
  • Slični recepti

    Priprema

    srednji
    Za nadev:

    Sitno iseckajte crni luk i šampinjone. Najbolje u nekom super secku da bi bilo što sitnije. 

    Stavite ulje na vatru i i dodajte šampinjone i luk i dobro izdinstajte dok ne ispari sva voda iz pečuraka. 

    Postaće, kikiriki i golicu stavite u secka i dobro usitnite. 

    Dodajte u luk sa šampinjonima i promešajte dobro, a zatim i prethodno potopljen pirinač. 

    Posolite i začinite biberom i mlevenom paprikom.

    Suve paprike je potrebno potopiti u vodu i kuvati nekih 20 minuta da omekšaju. Kada se ohlade možete ih puniti smesom. 

    Napunjene paprike stavite u dublji sud i zalijte  sokom od paradajza i stavite u rernu na 20 minuta. 

    Možete ih konzumirati i tople i hladne.


    Uživajte 

    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Punjene paprike

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.