Posne paprike punjene pistaćima kikirikijem i golicom
Posne paprike sa pistaćima, kikirikijem i golicom su toliko savršenog ukusa da u momentima nećete moći da napravite razliku da li se radi o nekom specifično začinjenom mesu ili semenkama.
Potrebno je
Slični recepti
Suva paprika punjena pečurkama i orasima
Punjene paprike u sosu od paradajza
Priprema
Sitno iseckajte crni luk i šampinjone. Najbolje u nekom super secku da bi bilo što sitnije.
Stavite ulje na vatru i i dodajte šampinjone i luk i dobro izdinstajte dok ne ispari sva voda iz pečuraka.
Postaće, kikiriki i golicu stavite u secka i dobro usitnite.
Dodajte u luk sa šampinjonima i promešajte dobro, a zatim i prethodno potopljen pirinač.
Posolite i začinite biberom i mlevenom paprikom.
Suve paprike je potrebno potopiti u vodu i kuvati nekih 20 minuta da omekšaju. Kada se ohlade možete ih puniti smesom.
Napunjene paprike stavite u dublji sud i zalijte sokom od paradajza i stavite u rernu na 20 minuta.
Možete ih konzumirati i tople i hladne.
Uživajte
Ocenite ovaj recept
Dodajte u omiljene
Podelite