Čizkejk od borovnica bez pečenja

Veoma ukusan čizkejk od borovnica za koji vam nije potrebno da pečete kore. Idealan kolač za letnje vreme i po pitanju osveženja ali i po pitanju same pripreme.

screenshot YouTube The Cooking Foodie
screenshot YouTube The Cooking Foodie
Objavljen: 27. Jul. 2019

Potrebno je

za 8 osoba
priprema: 10 min
kuvanje: 30 min
sluzenje: 30 min
  • slatka pavlaka: 160 ml
  • puter: 80 g
  • želatin: 17 g
  • maskarpone: 450 g
  • biskvit: 200 g
  • borovnice: 480 g
  • vanila ekstrakt: 1 kašičica
  • limunov sok: 1 kašika
  • voda: 160 ml
  • šećer: 175 g
  • Slični recepti

    Priprema

    lak

    Za koru

    200g grama biskvita sitno izmrvite u blenderu i dodajte 80 grama otopljenog putera i nastavite da meljete. Izručite u kalup i dobro poravnajte pritiskajući.


    Za fil

    - 300 grama borovnica, 25 grama secera i kašiku limunovog soka kuvajte na tihoj vatri dok se šećer ne otopi i borovnice omekšaju. Ostavite da se ohlade a onda štapnim mikserom izblendirajte dobro.

    - 10 grama želatina i 50ml hladne vode promešajte i ostavite da želatin nabubri.

    - 450 grama maskarpona sa 125 grama šećera u prahu umutite mikserom dok se šećer ne otopi. Dodajte 160ml slatke pavlake i ekstrakt vanile i nastavite da mutite dok ne dobijete mekane vrhove.

    - Dodajte dobro ohlađene borovnice i promešajte sve lopaticom.  Rastopljeni želatin stavite u mikrotalasnu na 15 sekundi. Nekoliko kašika pripremljene smese sa borovnicama dodajte u otopljeni želatin i umešajte a zatim sve to dodajte u pripremljenu smesu.

    - Izručite u kalup preko izmrvljenog biskvita i ostavite da se hladi.


    Za preliv

    7 grama želatina pomešajte sa 35ml hladne vode i ostavite da nabubri. 180 grama borovnica, dve kašike šećera i 70 ml vode kuvajte na blagoj temperaturi. Ostavite da se prohlade i zatim izblendirajte. Dodajte želatin i promešajte dok se želatin ne otopi u smesi sa borovnicama. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. 


    Preko ohladjenog kolača (1 sat u frižideru) prelijte pripremljeni toping i ostavite preko noći u frižideru.


     


    Uživajte!

    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Deserti Čizkejk

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.