Jastučići od lisnatog testa sa mesom i povrćem
Za pripremu nadeva za jastučića najbolje je da sami usitnite meso umesto da koristite mleveno. Odlična kombinacija mesa, povrća i lisnatog testa pečenog u puteru. Možete ih služiti i tople ili hladne, u svakom slučaju su odlične.
Potrebno je
Slični recepti
Kiflice sa sirom mekane ko duša
Pogačice sa čvarcima
Penjurlije - tradicionalno južnjačko pecivo sa sirom
Priprema
Uzmite juneći but u komadu. Oštrim nožem secite tanke šnicle, a onda ih isecite na trake i zatim uditnite što više možete, poput mlevenog mesa.
U tiganju na malo ulja stavite pripremljeno meso i blago upržite. Nakon 5 minuta dodajte povrće i šoljicu vode i dinstajte oko 15 minuta. Pošto je dva voda isparila posolite po želji.
Lisnato testo razvicite na debljinu od 5 milimetara i isecite u dimenzijama 10 sa 20cm.
Na testu postavite nadev na jednoj polovini i prekrijte drugom polovinom. Viljuskom pritisnite i spojite krajeve.
Postavite u tepsiju, premažite jajem i stavite po jednu kockicu putera odozgo.
Stavite na 250 stepeni i pecite oko 20 minuta.
(Pogledajte galeriju slika za više detalja)
Prijatno!
Ocenite ovaj recept
Dodajte u omiljene
Podelite