Riblji paprikaš

Posni paprikaš sa šaranom je idealna slavska čorba sa kojom nećete pogrešiti. Šaran daje specifičan, aromatičan ukus čorbi a ljuta paprika blago osvežava celu kombinaciju.

Photo by Thiébaud Faix on Unsplash
Photo by Thiébaud Faix on Unsplash
Objavljen: 01. Nov. 2019

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 10 min
kuvanje: 40 min
sluzenje: 50 min
  • crni luk: 2 glavica
  • ulje: 1 kašika
  • vegeta: 1 kašičica
  • Šaran: 1 kg
  • paradajz pire: 2 kašika
  • ljuta papričica: 1 komada
  • mlevena ljuta paprika: 1 kašičica
  • voda: 1 l
  • šargarepa: 1 komada
  • Slični recepti

    Pileći krompir paprikaš

     60 min
     2 osoba

    Priprema

    lak

    Luk i šargarepu naseckati na kolutove ili kockice pa u dubljoj šerpi pustiti da se nakratko karamelizuju na ulju. Dodati malo vode, toliko da je moguće ispasirati povrće štapnim mikserom.

    U posebnom bokalu (dozeru) u 1.5 l mlake vode razmutiti paradajz pire, suve začine i sitno seckanu ljutu papričicu. Ovu smesu sipati u šerpu pa dodati i ribu da se kuva. Ukoliko ima potrebe sipati još vode. Kada provri poklopiti šerpu i pustiti da se kuva još pola sata. Pre serviranja probati, pa ako ima potrebe začiniti po ukusu. 

    Servirati sa seckanim peršunom.

    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Paprikaš

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Paprikaš

    Pileći krompir paprikaš

     60 min
     2 osoba

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.