Pretraga:

Junetina u vinu

Junetina kuvana u vinu je, može se reći, pravi delikates za odrasle. Veoma jednostavan ukus junetine bude tako lepo upotpunjen vinom i blagim ukusom belog luka da imate utisak da jedete divljač.

Junetina u rozeu
Junetina u rozeu
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 3 osobe
priprema: 10 min
kuvanje: 90 min
sluzenje: odmah
  • beli luk: 6 čen
  • krompir: 3 komada
  • biber u zrnu: 2 kašika
  • juneći but: 800 g
  • lovorov list: 2 komada
  • vino roze: 750 ml
  • šargarepa: 4 komada
  • Slični recepti

    Priprema

    lak

    Ovaj recept smo našli u nekim veoma starim spisima gde se govori o tome kako se je jelo na srednjevekovnim dvorovima. Mi smo pokušali da rekonstrujišemo ovaj recep i umesto srnetine iskoristili junetinu. Zaista je nezaboravan i fantastičan ukus! 

    Ostavite beli luk u košuljici i zajedno sa komadom junetine zasečenim na kriške širine 3 centimetra, malo ulja i litrom vode stavite na srednju temperaturu, poklopite i ostavite da se dinsta jedno sat vremena. 

    Nakon pola sata dodajte šargarepu koju ste iseckali na komade dužine oko 5 santimetara. Poklopite i dinstajte dok nije izavrila sva voda. 

    Pošto je skoro sva voda izavrila nalijte 750ml rozea (ne crnog, ne belog) dodajte dva lovorova lista i dinstajte poklopljeno još oko pola sata do sat. Ako je junetina stara možda ćete morati da produžite dinstanje u vodi. 

    Kada skoro svo vino izvri i meso se pod viljuškom razvlači na konce jelo je spremno za služenje. 

    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Dinstano meso

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Dinstano meso

    Lovačke kremenadle

     60 min
     4 osoba

    Teleći ribić u pavlaci

     60 min
     3 osoba

    Teletina u belom vinu

     90 min
     2 osoba

    Teleći vrat ispod sača

     240 min
     6 osoba

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.