Pretraga:

Sarma od dimljenih rebara

Ovo je najjednostavniji recept za sarmu ikada, a potpuno ćete se oduševiti ukusom. Ako ste ljubitelji prave zimske hrane sarme sa dimljenim rebrima su prava stvar za vas!

Sarma od dimljenih rebara
Sarma od dimljenih rebara
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 10 min
kuvanje: 240 min
sluzenje: 10 min
  • lorber: 4 listića
  • kiseo kupus: 1 pakovanje
  • dimljena špic rebra: 1 kg
  • tucana paprika: 1 kašika
  • Slični recepti

    Sarmice u listu od blitve

     20 min
     3 osoba

    Priprema

    lak

    Za sarme od suvih rebara proces pripreme je veoma jednostavan. 

    Prvo listove kiselog kupusa dobro isperite. Tri najveća i najtanja lista stavite na dno nsuljene šerpe.

    Dimljena rebra odvojite od kostiju i meso isecite na komade dužine prosečne sarme.

    Svaki komad mesa uvijte u list kiselog kupusa u obliku sarme i redjajte preko postavljenih listova u šerpi. Poparite tucanom paprikom, nalijte vodom da ogrezne i ostavite na tihoj vatri da se krčka nekih 4 sata.

    Pošto se sarma lepo skuvala stavite u rernu na pola sata da se lepo zapeče i uživajte u pravom zimskom ukusu.

    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Sarme

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Sarme

    Sarmice u listu od blitve

     20 min
     3 osoba

    Glavna jela

    Kozice na roštilju

     20 min
     2 osoba

    Biftek sa brusnicom

     20 min
     2 osoba

    Teletina u belom vinu

     90 min
     2 osoba

    Sarmice u listu od blitve

     20 min
     3 osoba

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.