Pretraga:

Fantastične ćufte u đuveču

Ćufte ne moraju uvek da budu u paradajz sosu. Ja volim da ih spremam zapečene u rerni a fantastično idu sa pilavom od paradajza.

Ćufte u đuveču
Ćufte u đuveču
Objavljen: 07. Apr. 2020

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 30 min
kuvanje: 60 min
sluzenje: odmah
  • peršun: 1 kašika
  • crveni luk: 1 glavica
  • crni luk: 1 glavica
  • prezle: 4 kašika
  • pirinač: 1 šoljica
  • pelat u konzervi: 1 komada
  • juneće mleveno meso: 500 g
  • Slični recepti

    Priprema

    lak

    Mleveno meso rasporedite u činiji, posolite, pobiberite i pospite prezlama. Preko prezli dodajte oko 4 kašike vode tako da nakvasite prezle. Stavite da odstoji oko 5 do 10 minuta za zatim dobro umesite meso i napravite loptice po zelji.

    Crni i crveni luk iseckajte na rebarca i na malo ulja stavite da se dinsta. Kada se luk karamelizuje prebacite ga u drugu posudu, a u tu dodajte još ulja i stavite ćufte da se proprže. Vodite računa da temperatura bude niža da se ćufte ne bi zalepile. Kada ćufte ispržite sa svih strana vratite luk, promešajte i dodajte jednu konzervu pelata (ili drugog paradajza) seckanog na kockice. Možete dodati još malo vode ako nedostaje tečnosti. Kuvajte par minuta uz blago mešanje, zatim dodajte jednu šoljicu pirinča i promešajte. 

    Sve to preručite u tepsiju i stavite u rernu na 250 stepeni. Pecite oko pola sata dok veći deo tečnosti ne ispari.

    Prijatno!

    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Ćufte

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.