Fantastične ćufte u đuveču
Ćufte ne moraju uvek da budu u paradajz sosu. Ja volim da ih spremam zapečene u rerni a fantastično idu sa pilavom od paradajza.
Potrebno je
Slični recepti
Najbolje ćufte u paradajz sosu koje ćete ikada probati
Ćufte u ajvar sosu
Pileće ćufte sa rovitim jajem
Priprema
Mleveno meso rasporedite u činiji, posolite, pobiberite i pospite prezlama. Preko prezli dodajte oko 4 kašike vode tako da nakvasite prezle. Stavite da odstoji oko 5 do 10 minuta za zatim dobro umesite meso i napravite loptice po zelji.
Crni i crveni luk iseckajte na rebarca i na malo ulja stavite da se dinsta. Kada se luk karamelizuje prebacite ga u drugu posudu, a u tu dodajte još ulja i stavite ćufte da se proprže. Vodite računa da temperatura bude niža da se ćufte ne bi zalepile. Kada ćufte ispržite sa svih strana vratite luk, promešajte i dodajte jednu konzervu pelata (ili drugog paradajza) seckanog na kockice. Možete dodati još malo vode ako nedostaje tečnosti. Kuvajte par minuta uz blago mešanje, zatim dodajte jednu šoljicu pirinča i promešajte.
Sve to preručite u tepsiju i stavite u rernu na 250 stepeni. Pecite oko pola sata dok veći deo tečnosti ne ispari.
Prijatno!
Ocenite ovaj recept
Dodajte u omiljene
Podelite