Kiflice sa sirom mekane ko duša
Ovo su zaista kiflice mekane ko duša, a što je još bolje ostaju mekane i po nekoliko dana kasnije - naravno ako ostane neka. Mi smo ih pojeli za jedan dan.
Potrebno je
Slični recepti
Pogačice sa čvarcima
Jastučići od lisnatog testa sa mesom i povrćem
Penjurlije - tradicionalno južnjačko pecivo sa sirom
Priprema
Za testo
U dve šolje toplog mleka umešajte jednu kockicu svežeg kvasca, pola kašičice šećera, pola kašičice soli, 2/3 šolje ulja i dva belanca. U to dodajte oko 800 grama brašna i dobro umesite.
Pripremljeno testo nauljite, kao i posudu u kojoj ćete ga staviti da naraste. Testo ostavite na toplom mestu oko pola sata do 45 minuta da naraste.
Pošto je testo naraslo izvadite ga, dodatno razmesite i podelite na dva dela.
Svaki deo razvucite u koru kružnog oblike i rasecite na 12 jednakih delova po centru kore tako da dobijete prougliće debljine pola santimetra.
Svaki od trouglova vadite, dodatno rasecite na vrhu, namažite omekšanim puterom, stavite fil od sira (ili po želji) i urolajte.
Pripremljene kiflice premažite žumancem, pospite susamom i stavite po jednu kockicu putera odozgo i ostavite na toplom mestu od 30 do 45 minuta da nadođu.
Pecite na 200 do 220 stepeni oko 15 minuta. Kada su pečene izvadite i pokrijte krpom da malo "odmore".
Prijatno!
Ocenite ovaj recept
Dodajte u omiljene
Podelite