Lazanja sa paradajzom
Ovo je malo drugačija lazanja sa kolutovima paradajza
Potrebno je
Slični recepti
Lazanje sa plavim patlidžanom i pečurkama
Lazanje sa šargarepom i junetinom
Priprema
U posebnoj šerpi stavite oko 150 grama putera i otopite na blagoj vatri. Kada je puter zagrejan dodajte dve kašike brašna i dobro upržite. Dodajte mleko dok mutite metlicom kako biste razbili sve grudvice. Kada masa počinje da se zgušnjava sklonite sa vatre i posolite.
U posebnom tiganju upržite mleveno meso i posolite. Kada je meso prženo pomešajte ga sa pripremljenim bešamelom.
Paradajz isecite na tanje krugove.
U posudi u kojoj ćete peći lazanje prvo stavite malo bešamela a onda svežu koru za lazanje, zatim bešamel sa mesom, pa postavite kolutove paradajza. Tako ponavljajte onoliko redova za koliko imate kora i smese.
Sve završite korom koju ćete premazati bešamelom i postavite kolitove paradajza.
Pecite u rerni na 250 stepeni oko 45 minuta na nižoj polici.
Prijatno!
Ocenite ovaj recept
Dodajte u omiljene
Podelite