Pretraga:

Lazanja sa paradajzom

Ovo je malo drugačija lazanja sa kolutovima paradajza

Lazanje sa paradajzom
Lazanje sa paradajzom
Objavljen: 14. Apr. 2020

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 30 min
kuvanje: 45 min
sluzenje: odmah
  • puter: 150 g
  • Lazanje: 1 pakovanje
  • juneće mleveno meso: 300 g
  • paradajz: 3 komada
  • mleko: 2 šolja
  • brašno: 2 kašika
  • Slični recepti

    Priprema

    srednji

    U posebnoj šerpi stavite oko 150 grama putera i otopite na blagoj vatri. Kada je puter zagrejan dodajte dve kašike brašna i dobro upržite. Dodajte mleko dok mutite metlicom kako biste razbili sve grudvice. Kada masa počinje da se zgušnjava sklonite sa vatre i posolite. 

    U posebnom tiganju upržite mleveno meso i posolite. Kada je meso prženo pomešajte ga sa pripremljenim bešamelom.

    Paradajz isecite na tanje krugove. 

    U posudi u kojoj ćete peći lazanje prvo stavite malo bešamela a onda svežu koru za lazanje, zatim bešamel sa mesom, pa postavite kolutove paradajza. Tako ponavljajte onoliko redova za koliko imate kora i smese. 

    Sve završite korom koju ćete premazati bešamelom i postavite kolitove paradajza. 

    Pecite u rerni na 250 stepeni oko 45 minuta na nižoj polici.

    Prijatno! 

    Pogledajte jos recepata iz:

    Italijanska kuhinja Glavna jela Lazanje

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.