Pretraga:

Domaći hleb

Domaći hleb koji ostaje svež po nekoliko dana mekan kao oblak.

Domaći hleb
Domaći hleb
Objavljen: 22. Mar. 2021

Potrebno je

za 10 osoba
priprema: 10 min
kuvanje: 60 min
sluzenje: 30 min
  • kvasac: 1 pakovanje
  • so: 3 kašičica
  • voda: 1 šolja
  • mleko: 1 šolja
  • brašno: 3 šolja
  • Slični recepti

    Priprema

    srednji

    Mlako mleko i vodu pomešajte sa kvascem i malo šećera i brašna. Ostavite da odstoji par minuta.

    Nakon toga pomešajte sve sa brašnom i 3 kašičice soli i dobro umesite rukama ili mikserom. 

    Nemojte da vas zbuni što će testo biti blago žitko. Testo pokrijte i ostavite da naraste neki nekih 3 do 4 sata. 

    Nakon toga testo razmesite i stavite u duboku posudu sa poklupcem i ostavite još dva sata da nadodje. Nakon toga stavite posudu u blago zagrejanu rernu i pecite poklopljeno 20 do 30 minuta na najvišoj temperaturi. Posle 20 minuta otvorite i pecite još 20 minuta. 

    Nakon pečenja izvadite, poklopite i ostavite dvadesetak minuta da odmori. 

    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Hleb i peciva Hleb

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Hleb i peciva

    Pita od pečuraka

     35 min
     4 osoba

    Rolat sa paradajzom

     30 min
     6 osoba

    Pogačice sa čvarcima

     20 min
     4 osoba

    Mekike

     15 min
     4 osoba

    Novi recepti

    Puter piletina

     60 min
     2 osoba

    Domaći hleb

     60 min
     10 osoba

    Domaći pikantni majonez

     0 min
     10 osoba

    Lazanja sa paradajzom

     45 min
     4 osoba

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.