Pretraga:

Puter piletina

Puter piletina je poznato indijsko jelo. Piletina kuvana u paradajzu i mešavini začina sa puterom.

Puter piletina na indijski nacin
Puter piletina na indijski nacin
Objavljen: 22. Mar. 2021

Potrebno je

za 2 osobe
priprema: 20 min
kuvanje: 60 min
sluzenje: odmah
  • beli luk: 2 čen
  • puter: 100 g
  • paradajz sok: 500 ml
  • kari: 2 prstohvat
  • mleveni biber: 2 prstohvat
  • pileći karabatak: 4 komada
  • crvena paprika: 2 prstohvat
  • karanfilić: 1 komada
  • anis: 2 prstohvat
  • muskatni oraščić: 3 prstohvat
  • Slični recepti

    Priprema

    lak

    Začine zajedno sa belim lukom stavite u avan i dobro sjediniti. Od dobijene mešavine uzmite dve kašičice i stavite u posudu sa batacima i vodom (oko 1 litar) i kuvajte dok se voda ne prepolovi. 

    Zatim dodajte pola litre soka od paradajza i puter i nastavite da kuvate dok se sos ne zgusne. Pred kraj kuvanja posolite po želji.

    Služite uz kiselo mleko.

    Prijatno!

    Pogledajte jos recepata iz:

    Indijska kuhinja Glavna jela Piletina

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Glavna jela

    Novi recepti

    Puter piletina

     60 min
     2 osoba

    Domaći hleb

     60 min
     10 osoba

    Domaći pikantni majonez

     0 min
     10 osoba

    Lazanja sa paradajzom

     45 min
     4 osoba

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.