Pretraga:

Piletina punjena puterom

Ovo je najukusnije pileće belo meso koje ćete ikada jesti. Punjeno je puterom, mladim lukom, papričicom i peršunom. Mekoća koju mu daje puter je nezaboravna i superukusna.

Fantastična piletina punjena puterom
Fantastična piletina punjena puterom
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 15 min
kuvanje: 30 min
sluzenje: odmah
  • peršun: 1 struk
  • puter: 200 g
  • pileće belo: 4 komada
  • mladi luk: 3 struk
  • ljuta zelena paprika: 1 komada
  • prezle: 200 g
  • jaja: 3 komada
  • Slični recepti

    Priprema

    srednji

    Filete pilećeg belog mesa rasecite blago po sredini tako da ih ne prepolovite, a onda rasecite blago strane tako da zapravo razvijete površinu.


    Puter umešajte sa sitno seckanim mladim lukom, zelenom ljutom papričicom i peršunom. Slobodno koristite ruke da biste smesu dobro umesili. Napravite četri izdužene gomilice od pripremljene smese.


    Blago islupajte krajeve razvijenog mesa. Pripremljenu smesu smestite na meso i obmotajte je tako da nigde ne bi mogla da iscuri. Ne trebaju vam čačkalice ili konac za uvezivanje jer će se pileće meso samo slepiti na mestima gde ga preklopite. 


    Meso uvaljajte u prezle pa u izmućena jaja i pržite na vrelom ulju, brzo tek da uhvati koricu.


    Isprženo meso smestite u tepsiju i pecite još 15 minuta u rerni na najvišoj temperaturi.


    Ovo je fantastično jelo koje se služi sa neutralnim prilogom poput pirea.


    Prijatno!

    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Piletina

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Piletina

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.