Salata od pasulja

Posna salata od pasulja je savršeno hladno predjelo ali može da posluži i za užinu. Priprema je malo duža ali je zato pravo uživanje kada se ohladi na sobnoj temperaturi.

Salata od pasulja
Salata od pasulja
Objavljen: 07. Oct. 2014

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 5 min
kuvanje: 90 min
sluzenje: 60 min
  • beli luk: 3 čen
  • sudžuk mlevena paprika: 1 kašika
  • pasulj: 4 šolja
  • ulje: 1 šoljica
  • Slični recepti

    Priprema

    lak

    Kuvajte pasulj dok ne bude dobro kuvan.



    Ocedite vodu u kojoj se je kuvao, a od iste možete napraviti i čorbast pasulj. Oceđeno zrno sa malo preostale vode (kao kada pravite krompir pire) izgnječite da postane pire. 



    Sitno oseckajte beli luk ili ga izgnječite u gnječilici i umešajte u pire zajedno sa soli po želji. Pire prebacite u posudu iz koje ćete posluživati. Pire prosecite nožem (kao na slici) i pospite paprikom. Zagrejte ulje i pospite preko pripremljenog pirea.



    Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.



    Prijatno!


    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Salate i salatni prelivi Salate

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.