Moj meni

Moji favoriti
0
Moji recepti Pošalji recept Prijava / Registracija
Recepti Slatka piletina sa susamom

Slatka piletina sa susamom

Slatka piletina sa medom u susamu je fantastičan i lagan ručak koji se veoma brzo sprema.

15. Oct. 2014
Slatka piletina sa medom i susamom
Slatka piletina sa medom i susamom
Obroka za 2 osobe
Priprema 10 min
Kuvanje 20 min
Služenje odmah
Potrebno je
Priprema
Težina pripreme: lak

Pileteće belo meso isecite na komade po želji. To mogu biti šnicle ili manji komadići u veličini zalogaja. Posolite meso i malo ga izlupajte.



Uvaljajte meso u med. Pomešajte susam i prezle. Blago izmutite belance da ne bude baš kao za puslice već tek da može da se meso uvalja u belance.



Neko praktikuje da meso uvalja u med tek posle pohovanja.



Meso sa medom uvaljajte u brašno, zatim ga provucite kroz umućen belanac, uvaljajte u pomešane prezle i susam i bacite u zagrejano ulje da se prži na laganoj vatri.



Služite sa prilogom od luka, šargarepe, paradajza, djumbira i soja sosa.



Savet: Mi pri pohovanju piletine ne koristimo žumance i zbog holesterola a i zbog hrskavog ukusa. Videćete kako ulje neće da peni prilokom prženja.



 



Prijatno


5
Kako biste ocenili?

Podelite sa prijateljima

Vaš komentar

SLEDEĆIPRETHODNI

Sveže

Glavna jela

Gurmanska pica u tiganju

Možda niste čuli ali pica u tiganju je čuvena američka pica poznata i pod nazivom Chicago pan ili dip dish pizza. Mi vam donosimo jednostavan recept za picu u tiganju.

Deserti

Čizkejk od borovnica bez pečenja

Veoma ukusan čizkejk od borovnica za koji vam nije potrebno da pečete kore. Idealan kolač za letnje vreme i po pitanju osveženja ali i po pitanju same pripreme.

Deserti

Domaći sladoled od čokolade bez jaja

Ako zelite da sebi i svojima priuštite pravi domaći sladoled od čokolade bez raznih konzervanasa i emulgatora predstavljamo vam jednostavan recept.

Magazin

12 jednostavnih načina da savijete salvete

Jedan od najupečatljivijih elemenata na svakom stolu, pored svih dekoracija, jesu salvete. Naročito kada su postavljene na drugačiji, kreativniji način.

Upoznajte pravu umetnicu u poslastičarnici

Dinara Kasko je ukrajinska poslastičarka koja je mnogo više od toga. Ona je pravi umetnik kada su poslastice u pitanju i njeni kolači su raj za oči i dušu.

Kako napraviti guštera od lubenice

Lubenica ponekad može biti i prava inspiracija za nešto novo i kreativno kao što je, recimo, materijal za novu skulpturu i to jestivu.

Popularno