Pretraga:

Rolat sa paradajzom

Rolat sa paradajzom je idealno hladno ili toplo predjelo, a za neke možda i ceo obrok. Rolat može biti punjen i pesto sosom i feta sirom.

Rolat sa paradajzom i ruzmarinom
Rolat sa paradajzom i ruzmarinom
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 6
priprema: 20 min
kuvanje: 30 min
sluzenje: odmah
  • sveži ruzmarin: 1 prstohvat
  • kvasac: 2 pakovanje
  • pelat u konzervi: 400 g
  • brašno: 500 g
  • Slični recepti

    Priprema

    lak

    Umesite testo od 500 grama brašna dva kvasca, prstohvat soli i prstohvat šećera. Testo mora da bude mekano. Podelite testo na dva dela i razvucite ga u pravougaonom obliku veličine svoje tepsije i debljine oko 1cm. Testo je dovoljno za dva rolata.


    U drugoj posudi viljuškom lagano razbijte paradajz iz konzerve, dodajte so po ukusu i sveže listiće ruzmarina. 


    Smesu od paradajza nanesite na testo i blago razmažite sok od paradajza po celom testu, a komadiće paradajza tako da ih ima svuda po malo. Testo uvijte u rolat i ostavite na toplom mestu nekih 15 minuta da naraste.


    Pecite na 220 stepeni pola sata.


    Ispečene rolate secite na kolutove.


    Prijatno!


    Savet: Nama se do sada kao najkvalitetniji pelat iz konzerve pokazao "Cirio".

    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Hleb i peciva Slana peciva

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.