Mekike
Recept za mekike je veoma jednostavan. Brzo se premaju i idealno su rešenje za ukusan doručak ili večeru. Lako ih možete kombinovati sa raznim namazima jer su neutralnog ukusa.
Potrebno je
Slični recepti
Kiflice sa sirom mekane ko duša
Pogačice sa čvarcima
Jastučići od lisnatog testa sa mesom i povrćem
Priprema
U malu posudu stavite 200ml mlake vode, izmrvite kvasac jedan prstohvat soli i jedan šećera. Blago promešajte i ostavite 10 minuta da kvasac počne da vri.
Umešajte kvacas u brašno u posebnoj posudi. Slobodno možete koristiti mikser. Dodajte brašno ili vodu ukoliko bude bilo potrebno. Testo mora da bude mekano zato vodite računa o količini brašna koju dodajete.
Izvadite testo iz posude umesite ga rukama da dobijete oblik pogače i razvucite koru rebljine 1cm. Ostavite 15 minuta da nadođe, a onda ga isecite na kvadrate.
Odvajate jedan po jedan kvadrat, razvucite ga blago rukama i bacajte u vrelo ulje da se prži. Testo je gotovo čim porumeni.
Mekike možete jesti sa rendanim sirom, pesto sosom, ajvarom... Prijatno!
Ocenite ovaj recept
Dodajte u omiljene
Podelite