Pretraga:

Zeleni gulaš od svinjetine sa ljutom paprikom

Ovo jelo je vrsta meksičkog gulaša od ljutih zelenih paprika. Veoma je pikantno i ukusno.

Zeleni meksički gulaš
Zeleni meksički gulaš
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 8 osoba
priprema: 20 min
kuvanje: 300 min
sluzenje: odmah
  • beli luk: 4 čen
  • puter: 1 kašika
  • maslinovo ulje: 2 kašika
  • crni luk: 1 komada
  • ljuta zelena paprika: 4 komada
  • so: 1 kašičica
  • zeleni paradajz: 900 g
  • svinjski but: 2 kg
  • crveni biber: 1 kašičica
  • Slični recepti

    Priprema

    lak
    Zagrejte rernu na 220 stepeni Celzijusa.
    Papir za pečenje poprskajte sa malo ulja i na njega postavite zeleni paradajz, crni i beli luk i paprike. Pecite dvadeset minuta, a ako vidite da je neko od povrća gotovo izvadite ga ranije. Pečenje u velikoj meri zavisi od tvrdoće samog povrća.

    Pečene paprike očistite od semenki i zajedno sa ostalim pečenim povrćem ubacite u blender i sameljite.

    Isecite prasetinu na komade od po dva do četri santimetara, posolite i pobiberite samlevenim crvenim biberom. Svinjetinu ispržite na malo ulja i putera u tiganju. Ako vam je prevelika količina, možete je podeliti na viđe delova i pržiti zasebno. Svinjetinu pržite oko 4 minuta dok ne porumeni.

    Sjedinite svinjetinu sa pripremljenim povrćem i kuvajte 4 do 5 sati na tihoj vatri. Služite toplo sa tortiljama ili hlebom.

    Prijatno
    Pogledajte jos recepata iz:

    Meksička kuhinja Glavna jela Gulaš

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Gulaš

    Glavna jela

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.