Moj meni

Moji favoriti
0
Moji recepti Pošalji recept Prijava / Registracija
Recepti Taljatele sa teletinom

Taljatele sa teletinom

Taljatele sa blendiranom teletinom u belom sosu od pavlake

17. Apr. 2015
Talajtele sa teletinom u neutralnoj pavlaci
Talajtele sa teletinom u neutralnoj pavlaci
Obroka za 2 osobe
Priprema 10 min
Kuvanje 20 min
Služenje odmah
Potrebno je
Priprema
Težina pripreme: lak

Teleći but iseckajte na kockice, kao i crni luk na četvrtine.

U zagrejano ulje ubacite seckanu teletinu, crni i beli luk. Pržite oko 3 minuta i dotajte 100ml vode. Dinstajte oko 20 minuta sa dodavanjem po malo vode.

Nakon 20 minuta sklonite sa vatre i ubacite u blender. Izblendajte vrlo kratko tako da se ne dobije konzistencija pastete.

U tiganj dodajte jednu kašiku ulja i izblendirano meso vratite na zagrejano ulje. pržite još 5 minuta, sklonite sa vatre, dodajte neutralnu pavlaku, soli i bibera po ukusu. Od začina možete dodati i malo origana.

U smesu dodajte skuvane taljatele i dobro promešajte.

Na kraju, pre posluživanja možete dodati rendani parmezan.

Prijatno

5
Kako biste ocenili?

Podelite sa prijateljima

Vaš komentar

SLEDEĆIPRETHODNI

Sveže

Glavna jela

Prolećni kroketi od tikvica

Ukusne i vazdušaste prolećne tikvice su lako i brzo rešenje za svaki ručak. Dajte sebi slobodu i napravite ih po svom ukusu dodavanjem različitih sastojaka. Mi ih pravimo ovak

Pića

Sok od zove

Sok od zove je jedan sjajan napitak, toliko ukusan da su se i mnoge svetske kompanije odlučile za komercijalnu proizvodnju napitaka sa ukusom zove. Ako planirate da pravite sok, p

Glavna jela

Teleći pauflek sa zelenim biberom

Ako ste se zapitali šta je uopšte pauflek, to je meso bez kostiju koje dolazi sa dela stomaka i zbog toga je još poznato i kao potrbušina. Zbog svoje strukture zahteva da se ma

Magazin

12 jednostavnih načina da savijete salvete

Jedan od najupečatljivijih elemenata na svakom stolu, pored svih dekoracija, jesu salvete. Naročito kada su postavljene na drugačiji, kreativniji način.

Upoznajte pravu umetnicu u poslastičarnici

Dinara Kasko je ukrajinska poslastičarka koja je mnogo više od toga. Ona je pravi umetnik kada su poslastice u pitanju i njeni kolači su raj za oči i dušu.

Kako napraviti guštera od lubenice

Lubenica ponekad može biti i prava inspiracija za nešto novo i kreativno kao što je, recimo, materijal za novu skulpturu i to jestivu.

Popularno

Krompir sa blitvom

Krompir sa blitvom je tradicionalni prilog uz ribu. Za vreme posta može da zameni i ceo obrok.

Brancin punjen aromatičnim biljem i limunom

Ukusan brancin punjen aromatičnim biljem i limunom je idealan za bogat i ukusan ručak. Zbog svog bogatog ukusa i masnoće gorčina limuna i mirisno bilje će vam pružiti potpuno druga

Brancin u blitvi

Ovako spremljen brancin će sačuvati sve prirodne sokove i ukuse. Koža će ostati meka i jestiva, a meso sočno.

Piletina punjena puterom

Ovo je najukusnije pileće belo meso koje ćete ikada jesti. Punjeno je puterom, mladim lukom, papričicom i peršunom. Mekoća koju mu daje puter je nezaboravna i superukusna.

Salata od pasulja

Posna salata od pasulja je savršeno hladno predjelo ali može da posluži i za užinu. Priprema je malo duža ali je zato pravo uživanje kada se ohladi na sobnoj temperaturi.

Teleće šnicle punjene kozjim sirom i kaprom

Ovo je izuzetno ukusno jelo, lagano i relativno lako za spremanje.