Pretraga:

Špagete sa mesom od mangulice i gaudom

Špagete u bolonjeze sosu sa mesom od mangulice i gaudom

Špagete u bolonjeze sosu od mesa mangulice sa gaudom
Špagete u bolonjeze sosu od mesa mangulice sa gaudom
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 2 osobe
priprema: 2 min
kuvanje: 15 min
sluzenje: odmah
  • beli luk: 2 čen
  • paradajz sok: 500 ml
  • ulje: 3 kašika
  • gauda: 200 g
  • mleveno meso mangulice: 300 g
  • Slični recepti

    Priprema

    lak
    U dobro zagrejanom ulju stavite meso i beli luk da se prže uz konstantno mešanje. Meso tokom prženja morate razbiti u sitne grudvice kako bi se dobro izpržilo.

    Na kraju prženja dodajte sok od paradajza i dinstajte do željene gustine. Tečnost bi trebalo da se smanji za jednu četvrtinu. Dodajte soli po ukusu.

    Na kraju kuvanja dodajte gaudu sečenu na trakice, umešajte i ostavite van vatre da se lagano otopi.

    U pripremljen sos dodajte skuvane špagete i promešajte ili sos stavite preko špageta.

    Prijatno
    Pogledajte jos recepata iz:

    Italijanska kuhinja Glavna jela Paste

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.