Pretraga:

Piletina sa medom, karijem i senfom

Piletina sa medom, karijem i senfom se vrlo jednostavno priprema i na vama je da izaberete kako ćete pripremiti piletinu ali je ključ u sosu.

Piletina sa medom, karijem i senfom
Piletina sa medom, karijem i senfom
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 10 min
kuvanje: 120 min
sluzenje: odmah
  • pileći batak: 4 komada
  • sudžuk mlevena paprika: 2 kašika
  • krompir: 4 komada
  • kari: 1 kašika
  • ulje: 100 ml
  • med: 2 kašika
  • senf: 1 kašičica
  • Slični recepti

    Priprema

    lak
    Batake i krompir isečen na krupnije komade dobro posolite, dodajte i dve kašike "žutog" začina i mlevenu sudžuk papriku i sve zajedno dobro izmešajte sa uljem. Dodajte oko 100ml vode.
    Poklopite u pekaču i pecite dva sata na 200 stepeni.
    10 minuta pre kraja otklopite, ali ne skroz (tek toliko da izadje para) i pecite da bi se na piletini uhvatila korica.

    Za preliv:
    Promešajte dve kašike meda sa kašičicom senfa i kašikom karija.

    Pečenu piletinu u tanjiru prelijte pripremljenim prelivom.

    Prijatno
    Pogledajte jos recepata iz:

    Indijska kuhinja Glavna jela Piletina

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.