Moj meni

Moji favoriti
0
Moji recepti Pošalji recept Prijava / Registracija
Recepti Kapeleti sa pršutom u sosu od paradajza, šargarepe i spanaća

Kapeleti sa pršutom u sosu od paradajza, šargarepe i spanaća

Kapeleti su vrsta paste punjene različitim nadevima u specivičnom obliku. Ovaj sos je osvežavajućeg i laganog ukusa.

02. May. 2015
Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
Pogledajte ostale fotografije
Obroka za 2 osobe
Priprema 5 min
Kuvanje 10 min
Služenje odmah
Potrebno je
Priprema
Težina pripreme: lak

Skoro smo probali Rana italijansku svežu testeninu i fantastična je.
U vok ili dublji tiganj stavite dve kašike ulja.
Dok ulje još nije ugrejano stavite iseckani beli luk i šargarepu izrendanu na duže rezance i pržite oko 3 minuta. Kada beli luk već počinje da dobija rumenu boju dodajte 3 pelata iz konzerve i oko dve kašike soka iz konzerve.
Mešajte varjačom i lagano razbijajte pelat na sve sitnije komade. Trebalo bi da se u sosu osećaju komadići paradajza. Nakon toga dodajte još 100ml vode i dinstajte još 3 minuta.
Kada su kapeleti kuvani (3 do 4 minuta) ocedite ih i ubacite u sos dok je vok na isključenoj toploj ringli. Dobro umešajte a onda dodajte i sir i nastavite da mešate dok se sir ne otopi. Na kraju dodajte i listiće spanaća i promešajte.

Prijatno

Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
4
Kako biste ocenili?

Podelite sa prijateljima

Vaš komentar

SLEDEĆIPRETHODNI

Sveže

Glavna jela

Gurmanska pica u tiganju

Možda niste čuli ali pica u tiganju je čuvena američka pica poznata i pod nazivom Chicago pan ili dip dish pizza. Mi vam donosimo jednostavan recept za picu u tiganju.

Deserti

Čizkejk od borovnica bez pečenja

Veoma ukusan čizkejk od borovnica za koji vam nije potrebno da pečete kore. Idealan kolač za letnje vreme i po pitanju osveženja ali i po pitanju same pripreme.

Deserti

Domaći sladoled od čokolade bez jaja

Ako zelite da sebi i svojima priuštite pravi domaći sladoled od čokolade bez raznih konzervanasa i emulgatora predstavljamo vam jednostavan recept.

Magazin

12 jednostavnih načina da savijete salvete

Jedan od najupečatljivijih elemenata na svakom stolu, pored svih dekoracija, jesu salvete. Naročito kada su postavljene na drugačiji, kreativniji način.

Upoznajte pravu umetnicu u poslastičarnici

Dinara Kasko je ukrajinska poslastičarka koja je mnogo više od toga. Ona je pravi umetnik kada su poslastice u pitanju i njeni kolači su raj za oči i dušu.

Kako napraviti guštera od lubenice

Lubenica ponekad može biti i prava inspiracija za nešto novo i kreativno kao što je, recimo, materijal za novu skulpturu i to jestivu.

Popularno