Pretraga:

Kapeleti sa pršutom u sosu od paradajza, šargarepe i spanaća

Kapeleti su vrsta paste punjene različitim nadevima u specivičnom obliku. Ovaj sos je osvežavajućeg i laganog ukusa.

Kapeleti sa spanaćem
Kapeleti sa spanaćem
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 2 osobe
priprema: 5 min
kuvanje: 10 min
sluzenje: odmah
  • beli luk: 3 čen
  • ulje: 2 kašika
  • gauda: 50 g
  • pelat u konzervi: 3 komada
  • kapeleti: 1 pakovanje
  • spanać: 50 g
  • šargarepa: 1 komada
  • šećer: 1 kašičica
  • Slični recepti

    Priprema

    lak
    Skoro smo probali Rana italijansku svežu testeninu i fantastična je.
    U vok ili dublji tiganj stavite dve kašike ulja.
    Dok ulje još nije ugrejano stavite iseckani beli luk i šargarepu izrendanu na duže rezance i pržite oko 3 minuta. Kada beli luk već počinje da dobija rumenu boju dodajte 3 pelata iz konzerve i oko dve kašike soka iz konzerve.
    Mešajte varjačom i lagano razbijajte pelat na sve sitnije komade. Trebalo bi da se u sosu osećaju komadići paradajza. Nakon toga dodajte još 100ml vode i dinstajte još 3 minuta.
    Kada su kapeleti kuvani (3 do 4 minuta) ocedite ih i ubacite u sos dok je vok na isključenoj toploj ringli. Dobro umešajte a onda dodajte i sir i nastavite da mešate dok se sir ne otopi. Na kraju dodajte i listiće spanaća i promešajte.

    Prijatno
    Pogledajte jos recepata iz:

    Italijanska kuhinja Glavna jela Paste

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.