Piletina u belom vinu sa komoračem
Predivna mešavina ukusa belog vina i komorača sa notom belog luka daje piletini potpuno novu dimenziju ukusa. Uzivaćete u neverovatnom novom ukusu mediterana.
Objavljen: 20. May. 2015
Potrebno je
za 4 osobe
priprema: 30 min
kuvanje: 60 min
sluzenje: odmah
Slični recepti
Piletina sa korijanderom u crvenom kariju
20 min
2 osoba
Piletina u sosu od limuna
30 min
2 osoba
Kiselo slatka piletina
20 min
2 osoba
Priprema
lak
U pileće batake utljajte pomešanu vegetu i crvenu papriku i ostavite da odstoji 10 minuta.
U tepsiju ili pekač u kome ćete peći stavite oko 50ml ulja. Ugrejte na šporetu i dodajte batake. Pržite lagano dok kožica ne uhvati koricu i lepo porumeni. Izvadite batake, dodajte još malo ulja, a onda i neočišćen beli luk. Stalno mešajte i nakon 2 minuta dodajte i komomorač isečen na krupne komade. Pržite još 5 minuta uz stalno mešanje.
Sklonite sa vatre i vratite pržene batake tako da beli luk i komarač okružuju piletinu. Dodajte 2 decilitra belog vina, još malo posolite piletinu, poklopite i pecite na 200 stepeni oko sat vremena.
Preko piletine možete dodati i krompir sečen na kriške pa ga kasnije služiti kao prilog.
Prijatno.
U tepsiju ili pekač u kome ćete peći stavite oko 50ml ulja. Ugrejte na šporetu i dodajte batake. Pržite lagano dok kožica ne uhvati koricu i lepo porumeni. Izvadite batake, dodajte još malo ulja, a onda i neočišćen beli luk. Stalno mešajte i nakon 2 minuta dodajte i komomorač isečen na krupne komade. Pržite još 5 minuta uz stalno mešanje.
Sklonite sa vatre i vratite pržene batake tako da beli luk i komarač okružuju piletinu. Dodajte 2 decilitra belog vina, još malo posolite piletinu, poklopite i pecite na 200 stepeni oko sat vremena.
Preko piletine možete dodati i krompir sečen na kriške pa ga kasnije služiti kao prilog.
Prijatno.
Ocenite ovaj recept
Dodajte u omiljene
Podelite