Piletina u belom vinu sa komoračem

Predivna mešavina ukusa belog vina i komorača sa notom belog luka daje piletini potpuno novu dimenziju ukusa. Uzivaćete u neverovatnom novom ukusu mediterana.

Piletina sa komoračem u belom vinu
Piletina sa komoračem u belom vinu
Objavljen: 20. May. 2015

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 30 min
kuvanje: 60 min
sluzenje: odmah
  • beli luk: 4 čen
  • pileći batak: 4 komada
  • mlevena paprika: 2 kašika
  • ulje: 100 ml
  • belo vino: 200 ml
  • komorač: 1 komada
  • vegeta: 3 kašika
  • Slični recepti

    Priprema

    lak
    U pileće batake utljajte pomešanu vegetu i crvenu papriku i ostavite da odstoji 10 minuta.
    U tepsiju ili pekač u kome ćete peći stavite oko 50ml ulja. Ugrejte na šporetu i dodajte batake. Pržite lagano dok kožica ne uhvati koricu i lepo porumeni. Izvadite batake, dodajte još malo ulja, a onda i neočišćen beli luk. Stalno mešajte i nakon 2 minuta dodajte i komomorač isečen na krupne komade. Pržite još 5 minuta uz stalno mešanje.
    Sklonite sa vatre i vratite pržene batake tako da beli luk i komarač okružuju piletinu. Dodajte 2 decilitra belog vina, još malo posolite piletinu, poklopite i pecite na 200 stepeni oko sat vremena.

    Preko piletine možete dodati i krompir sečen na kriške pa ga kasnije služiti kao prilog.

    Prijatno.
    Pogledajte jos recepata iz:

    Mediteranska kuhinja Glavna jela Piletina

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.