Moj meni

Moji favoriti
0
Moji recepti Pošalji recept Prijava / Registracija
Recepti Pileći gulaš sa sušenim paradajzom

Pileći gulaš sa sušenim paradajzom

Nismo navikli na gulaše od piletine, ali ovo jelo je zaista veoma ukusno a naročito zbog fantastičnog ukusa sušenog paradajza.

28. May. 2015
Obroka za 4 osobe
Priprema 10 min
Kuvanje 60 min
Služenje odmah
Potrebno je
Priprema
Težina pripreme: lak

Odvojite karabatak od bataka i u šerpi u kojoj ćete kuvati gulaš stavite 3 kašike ulja.
Batake dobro posolite i pržite u vrelom ulju dok kožica ne uhvati rumenu koricu.

U posebnom tiganju stavite jednu kašiku ulja i u to ubacite sitno seckane šampinjone. Kada šampinjoni počnu da ispuštaju vodu dodajte iseckanog praziluka i tri sicno iseckana sušena paradajza.

U ispržene batake dodajte pola litra vode i ubacite spržene šampinjone sa prazilukom i paradajzom. U to dodajte i preostala tri cela sušena paradajza i 6 kašika paradajz pirea ili sosa.

Ostavite na tihoj vatri da se krčka oko sat vremena. Vodite računa da ne zagori jer piletina može vrlo lako da se "uhvati" za dno šerpe.

U zavisnosti od ukusa možete ostaviti količinu tečnosti koja vam odgovara.

Prijatno

Pileci gulaš
Pileci gulaš
Pileci gulaš
Pileci gulaš
Pileci gulaš
Pileci gulaš
Pileci gulaš
Pileci gulaš
4
Kako biste ocenili?

Podelite sa prijateljima

Vaš komentar

SLEDEĆIPRETHODNI

Sveže

Glavna jela

Gurmanska pica u tiganju

Možda niste čuli ali pica u tiganju je čuvena američka pica poznata i pod nazivom Chicago pan ili dip dish pizza. Mi vam donosimo jednostavan recept za picu u tiganju.

Deserti

Čizkejk od borovnica bez pečenja

Veoma ukusan čizkejk od borovnica za koji vam nije potrebno da pečete kore. Idealan kolač za letnje vreme i po pitanju osveženja ali i po pitanju same pripreme.

Deserti

Domaći sladoled od čokolade bez jaja

Ako zelite da sebi i svojima priuštite pravi domaći sladoled od čokolade bez raznih konzervanasa i emulgatora predstavljamo vam jednostavan recept.

Magazin

12 jednostavnih načina da savijete salvete

Jedan od najupečatljivijih elemenata na svakom stolu, pored svih dekoracija, jesu salvete. Naročito kada su postavljene na drugačiji, kreativniji način.

Upoznajte pravu umetnicu u poslastičarnici

Dinara Kasko je ukrajinska poslastičarka koja je mnogo više od toga. Ona je pravi umetnik kada su poslastice u pitanju i njeni kolači su raj za oči i dušu.

Kako napraviti guštera od lubenice

Lubenica ponekad može biti i prava inspiracija za nešto novo i kreativno kao što je, recimo, materijal za novu skulpturu i to jestivu.

Popularno