Pretraga:

Pica hleb sa belim lukom

Hleb, tanak kao pica testo, a jo[ sa belim lukom. Dovoljan sam za sebe a može se jesti uz još mnogo ukusnih jela. Moja porodica i ja obožavamo ovaj hleb uz pečenu puletinu.

Pica hleb sa belim lukom
Pica hleb sa belim lukom
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 4 osobe
priprema: 15 min
kuvanje: 15 min
sluzenje: 5 min
  • mladi beli luk: 1 komada
  • maslinovo ulje: 4 kašika
  • so: 1 prstohvat
  • suvi kvasac: 7 g
  • voda: 150 ml
  • brašno: 4 šolja
  • šećer: 1 prstohvat
  • Slični recepti

    Priprema

    lak
    Suvi kvasac sa prstohvatom šećera i brašna potopite u malo mlake vode (oko 50ml).

    Beli lik sitno iseckajte, zajedno sa zelenim listovima, i prelijte uljem. Dobro izgnječite da da beli luk pusti svoje sokove.

    U jednoj posudi stavite brašno, napravite udubljenje i u njega sipajte otopljeni kvasac. Dodavajte mlaku vodu i prstima ili viljuškom umešajte sa brašnom. Testo treba da bude mekano. Mesite par minuta tako da dobijete lepu gustu masu koja zadržava oblik.

    Zatim, testo razvucite oklagijom u debljini od 5 milimetara i ostavite na toplom mestu da blago nadodje.

    Pre pečenja testo premažite uljem u kojem je bio potopljen beli luk i pecite u rerni na 250 stepeni oko 15 minuta.

    Prijatno
    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Hleb i peciva Hleb

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.