Pretraga:

Teleći medaljoni u sosu od lisičara

Predivan spoj šumskih pečurki i belog vina sa pavlakom i mekanim telećim medaljonima.

teleći medaljoni u sosu od lisičara
teleći medaljoni u sosu od lisičara
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 2 osobe
priprema: 10 min
kuvanje: 90 min
sluzenje: odmah
  • beli luk: 3 čen
  • teleći ribić: 500 g
  • belo vino: 100 ml
  • neutralna pavlaka: 200 g
  • lisičare: 50 g
  • Slični recepti

    Teleći vrat ispod sača

     240 min
     6 osoba

    Junetina u vinu

     90 min
     3 osoba

    Priprema

    lak
    Teleći ribić isecite na medaljone srednje nebljine. U zabisnosti koliko je mlada teletina možete blago izlupati medaljone. Posolite i blago pobiberite.

    U dubljem tiganju ili široj šerpi stavite malo ulja i kada je ulje blago zagrejano ubacite teleće medaljone. Pržite po 3 minuta sa svake strane dok meso blago ne porumeni.

    Nakon sto su medaljoni porumeneli izvadite ih i odložite sa strane. U to ulje ubacite lisičare sečene na režnjeve i sitno seckani beli luk. Pržite dok pečurke ne izgube vodu. Nakon toga vratite medaljone i zalijte sa 100ml belog vina. Poklopite i dinstajte na tihoj vatri od 1.5 do 2 sata. Za vreme dinstanja dodajte vodu po potrebi ali tek da meso ogrezne.

    Kada meso bude kuvano dodajte i skoro sva tečnost ispari dodajte neutralnu pavlaku, dobro promešajte, isključite ringlu i ostavite tako još nekih 10 minuta.

    Prijatno!
    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Dinstano meso

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Dinstano meso

    Teletina u belom vinu

     90 min
     2 osoba

    Junetina u vinu

     90 min
     3 osoba

    Teleći ribić u pavlaci

     60 min
     3 osoba

    Teleći vrat sa celerom

     120 min
     2 osoba

    Teleći vrat ispod sača

     240 min
     6 osoba

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.