Pretraga:

Teleći vrat sa celerom

Fantastičan spoj belog vina i celera daje neodoljv ukus dinstanom telećem vratu.

Teleći vrat sa celerom
Teleći vrat sa celerom
Objavljen: 03. Jan. 2020

Potrebno je

za 2 osobe
priprema: 10 min
kuvanje: 120 min
sluzenje: odmah
  • beli luk: 3 čen
  • krompir: 4 komada
  • belo vino: 1 l
  • teleći vrat: 500 g
  • stabljika celera: 6 struk
  • Slični recepti

    Teleći vrat ispod sača

     240 min
     6 osoba

    Junetina u vinu

     90 min
     3 osoba

    Priprema

    lak
    Isecite teleći vrat na sitnije komade mesa i poređajte te u dublju blago nauljenu šerpu. Beli luk očistite i cele komade ubacite u posudu sa mesom dodajte oko 200ml belog vina i stavite na tihu vatru da se dinsta. Dinstajte oko sat vremena uz stalno dodavanje belog vina.

    Nakon sat vremena meso će omekšati i sada ga već možete posoliti (ja koristim vegetu zbog bogatog ukusa), dodajte krompir sečen na krupnije komade, dodajte još vina, posolite krompir i preko toga stavite stabljike celera. Celer će se lepo kuvati na pari i ispuštati dovoljno ukusa u meso i krompir.

    Nakon 20 minuta izvadite stabljike celera a dinstanje završite nakon desetak minuta tj. kada meso bude dovoljno mekano.

    Uživajte i prijatno!
    Pogledajte jos recepata iz:

    Domaća kuhinja Glavna jela Dinstano meso

    Ocenite ovaj recept

    Dodajte u omiljene

    Podelite

    Dinstano meso

    Junetina u vinu

     90 min
     3 osoba

    Lovačke kremenadle

     60 min
     4 osoba

    Teletina u belom vinu

     90 min
     2 osoba

    Novi recepti

      Otvori nalog

    Registrujte svoj nalog i učestvujte u svim našim nagradnim i drmugim akcijama

    Registracijom na sajtu mojlonac.rs slažete se sa uslovima korišćenja
    Već imate nalog? Ulogujte se

      News letter

    Prijavite se na nas newsletter i nikad ne propustite dobre recepte

     Pratite nas 

    Pratite nas na drustvenim mrezama i osvojite mnogo zanimljivih nagrada.