Pretraga:

Recepti za jela od belog luka

Kliknite na sastojak ispod i lista recepata će se promeniti i prikazati samo jela sa tim sastojkom. Kako budete dodavali sastojke kliktanjem tako će se lista recepata smanjivati sa receptima koji sadrže samo izabrane sastojke.
Ako želite da lakše pronađete sastojak možete njegov naziv ukucati u polje ispod i isti će se prikazati ukoliko ga imamo.
ananas(1)
artičoke(1)
avokado(1)
balzamsko sirće(3)
beli luk(40) X
belo vino(7)
biber u zrnu(2)
blitva(2)
boranija(1)
bosiljak(3)
brašno(3)
bujon od povrća(1)
bundeva(1)
celer(1)
crne masline(1)
crni luk(12)
crvena paprika(2)
crveni biber(1)
crveni luk(3)
cvet kapra(1)
feta sir(1)
fusili(1)
gauda(3)
golica(1)
jabukovo sirće(1)
jaja(2)
juneće kremenadle(1)
juneće mleveno meso(2)
juneći but(2)
kapeleti(1)
kari(1)
kikiriki(1)
kobasica(2)
komorač(2)
kozice(1)
kravlji sir(1)
krompir(3)
kruške(1)
kukuruz šećerac(1)
limun(1)
lisičare(1)
ljuta zelena paprika(2)
lorber(1)
lovorov list(2)
majčina dušica(1)
maslinovo ulje(4)
med(1)
mleko(1)
mlevena junetina(1)
mlevena paprika(1)
mleveni biber(1)
mleveno meso mangulice(1)
mlinci(1)
nar(1)
neutralna pavlaka(6)
origano(1)
pačeće grudi(1)
palenta(1)
paprika(1)
paradajz(12)
paradajz sok(7)
pasulj(1)
pelat u konzervi(2)
peršun(2)
pesto sir(1)
pesto sos(1)
pileće belo(3)
pileći batak(3)
pileći karabatak(1)
pinjole(1)
plavi patlidžan(1)
pomorandže(1)
prezle(1)
puter(2)
ruzmarin(1)
šargarepa(3)
šećer(2)
semenke suncokreta(1)
slanina(3)
slatka pavlaka(1)
so(1)
soja(1)
spanać(3)
špargle(2)
stabljika celera(1)
sudžuk mlevena paprika(4)
šumske pečurke(1)
susam(1)
sušeni vrganji(1)
suve paprike(1)
suvi kvasac(1)
sveži ruzmarin(3)
svinjski but(1)
taljatele(1)
tarana(1)
teleći but(2)
teleći ribić(3)
teleći vrat(2)
tikvice(2)
tunjevina(1)
ulje(11)
vegeta(1)
vino roze(1)
voda(1)
zelena boranija(1)
zelene masline(1)
zeleni paradajz(1)
Đirasoli(1)
đumbir(1)
Dodaj u favorite

Posne suve paprike punjene šumskim pečurkama i kikirikijem

Glavna jela | Punjene paprike
 20 min
 6 osoba

Ovo su savršene punjene paprike koje će vam dobro doći za vreme posnih dana. Spremaju se vrlo jednostavno a ukus je neverovatan zbog mešavine šum


Dodaj u favorite

Junetina u vinu

Glavna jela | Dinstano meso
 90 min
 3 osoba

Junetina kuvana u vinu je, može se reći, pravi delikates za odrasle. Veoma jednostavan ukus junetine bude tako lepo upotpunjen vinom i blagim ukusom


Dodaj u favorite

Savršena domaća testenina punjena mesom

Glavna jela | Paste
 30 min
 3 osoba

Ako se poželite prave domaće kuhinje i savršene domaće testenine punjene mesom ovo je pravo jelo za vas. Napravite domaću svežu testeninu, napun


Dodaj u favorite

Boranija sa junetinom

Glavna jela | Variva
 60 min
 4 osoba

Mnogo je recepata za boraniju sa junetinom. Mi našu boraniju volimo da spremamo sa dosta luka i paradajza i da začinimo zaprškom od svežeg jajeta.


Dodaj u favorite

Salata od zelene boranije, soje i špargle

Salate i salatni prelivi | Salate
 15 min
 4 osoba

o ovo nije kao svaka druga salata od boranije, a ono što je razlikuje je zapravo veoma interesantan preliv koji se fantastično uklopi u celu kombina


Dodaj u favorite

Teleći ribić u pavlaci

Glavna jela | Dinstano meso
 60 min
 3 osoba

Odavno nam je poznat teleći ribić u kajmaku, ali svakako vam preporučujemo da kajmak zamenite pavlakom za kuvanje i oduševićete se!


Dodaj u favorite

Tarana sa piletinom

Glavna jela | Paste
 30 min
 4 osoba

Tarana je domaća testenina koja se uglavnom sprema na jugu Srbije. Može da se sprema samo kuvana sa sirom, sa mlekom ili u obliku đuveča sa pileti


Dodaj u favorite

Salata od plavog patlidžana

Salate i salatni prelivi | Salate
 20 min
 4 osoba

Predivna letnja salata sa plavim patlidžanom i paradajzom


Dodaj u favorite

Gvakamoli sos

Umaci i sosevi | Umak
 0 min
 4 osoba

Avokado gvakamoli umak je vrlo jednostavan i brz sos nezamenljiv kada su čips tortilje u pitanju.


Dodaj u favorite

Taljatele sa vrganjima i slaninom u belom sosu

Glavna jela | Paste
 10 min
 2 osoba

Taljatele sa vrganjima i slaninom u belom sosu su savršena kombinacija za ljubitelje gurmanske paste.


Dodaj u favorite

Musaka od tikvica u lazanja stilu

Glavna jela | Musaka
 45 min
 4 osoba

Ovo jelo možemo nazvati musakom, ali i lazanjom od tikvica, gde smo kore od lazanja zamenili tikvicama.


Dodaj u favorite

Drugačija piletina sa mlincima i pesto sirom

Glavna jela | Piletina
 30 min
 2 osoba

Sir sa bosiljkom (Ruscello pesto) je zaista nešto fantastično i to morate probati, i zbog toga se je fantastično uklopio u ovo ukusno letnje jelo.


Dodaj u favorite

Taljatele sa tunjevinom i artičokama

Glavna jela | Paste
 10 min
 1 osoba

Taljatele sa tunjevinom su pravo letnje, osvežavajuće jelo koje se sprema za 10 minuta.


Dodaj u favorite

Spanać sa ananasom

Prilozi | Variva
 10 min
 2 osoba

Spanać sa ananasom je interesantan prilog koji može biti poslužen uz bilo koje meso. Ima kiselo sladak ukus tako da savršeno ide uz ribu ili bifte


Dodaj u favorite

Tanki hleb sa spanaćem i feta sirom

Hleb i peciva | Hleb
 7 min
 2 osoba

Ovaj tanki hleb je nešto između hleba, pite i pice i zaista je mnogo ukusan. Možete ga služiti i uz jelo a može da bude i savršena večera uz jo


Dodaj u favorite

Ljuta piletina sa celerom i karijem

Glavna jela | Piletina
 20 min
 2 osoba

Pikantno, ukusno, sveže... Prste da poližeš. Fantastičan spoj indijskih začina i celera. Uživaćete u svakom zalogaju.


Dodaj u favorite

Piletina sa đumbirom

Glavna jela | Piletina
 20 min
 2 osoba

Piletina sa đumbirom je veoma aromatično jelo ali je ukusno i zaista osvežavajuće.


Dodaj u favorite

Salata od kukuruza šećerca i nara

Salate i salatni prelivi | Salate
 0 min
 4 osoba

Kukuruz šećerac i nar kao kombinacija u salati? Da! I potpuno je fantastična kombinacija.


Dodaj u favorite

Meksička supa sa mesnim knedlama

Supe i čorbe | Bistre supe
 90 min
 4 osoba

Meksička ljuta supa sa mesnim knedlama je potpuno fantastično jelo, koje ako stavite dosta knedli moze da zameni čitav obrok. Ja sam bio potpuno od


Dodaj u favorite

Teleći vrat sa celerom

Glavna jela | Dinstano meso
 120 min
 2 osoba

Fantastičan spoj belog vina i celera daje neodoljv ukus dinstanom telećem vratu.